Kweektenten Een goede keuze

Geloof betekent invulling geven aan de Bijbelse opdracht van goed en recht doen omwille van de naaste en de God die alles schiep. Verduurzaming hoort bij de missie van kerk-zijn en geloven..

Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot cultuurkerk, restaurant en een centrum voor gezondheid en welzijn. Een plek waar onze gasten elkaar kunnen ontmoeten, waar je nieuwe dingen kunt ontdekken en waar ruimte is om je zelf te ontwikkelen..

Eddy Nijland, voorzitter van De Knopentuin, gelegen tussen de Bleek en de M.A. Reinaldaweg in Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen) Enerzijds ingeklemd tussen de Bleek/Beneden Kerkweg en de M.A. Reinaldaweg en anderzijds tussen Blokland en de Provincialeweg Willeskop ligt midden in het weiland moestuin ‘De Knopentuin’.

Montfoort – Het is inmiddels zes jaar geleden dat Peter Gruters naar een geschikte locatie zocht voor het opzetten van een moestuinencomplex voor de inwoners van Montfoort. Uiteindelijk lukte het om een stuk land van Dick en Elly van der Neut te huren. Sinds februari 2013 is het mogelijk om in Montfoort een eigen moestuin te hebben.

Goedkope Kweektenten Info hier

De een vindt ontspanning door met zijn handen in de grond te wroeten, terwijl een ander thuis geen tuin heeft en weer een ander graag biologische groente wil verbouwen als alternatief voor het aanbod van de supermarkt. Voorzitter Eddy Nijland: “Binnen de vereniging zijn er mensen met veel ervaring maar ook mensen die nog nooit een zaadje hebben geplant.

Naast groente kun je ook fruit verbouwen of je eigen bloemen kweken.”Bestuurslid Jos Busch zegt dat het hier een prachtige locatie is. ”Een oase van rust. Ondanks het zichtbaar voorbij snellende verkeer is er geen hinder van verkeersgeluiden.” Ook over de eigenaar van het land is men bijzonder goed te spreken.

Twee tuinen zijn er nog vrij en beschikbaar voor nieuwe leden. De tuinen hebben verschillende afmetingen en variëren van 25 tot 200 m2. Een paar jaar geleden is er een schuur geplaatst, met voor ieder lid een eigen vak om gereedschap op te bergen. De leden betalen een vast bedrag per jaar aan de vereniging.

Op het terrein is geen elektriciteit en geen stromend water. Het begieten van de tuinen kan met water uit aangrenzende sloten. Eddy Nijland: “Elk jaar hebben wij met de leden vier klusdagen: zaterdagen van 10 tot 14 uur waarin we gezamenlijk het benodigde onderhoud aan de tuin gaan uitvoeren. Dat varieert van het schilderen van de schuur, het onderhoud aan de looppaden tot het repareren van de vlonders boven de sloot.”De SWOM heeft hier ook een tuintje waar cliënten van het DoeMeeHuis regelmatig aan de slag gaan.

Kweektenten Lees verder

In het oogstseizoen, wanneer vaak alles tegelijk moet worden geoogst, ontstaan er geregeld overschotten. Het bestuur van De Knopentuin heeft zijn leden gevraagd om het te veel aan oogst aan de Voedselbank Montfoort te doneren. Een van de leden levert de groente en het fruit daar eens per week dan af.

Beschrijving Agro-project Hartagtyux Beschrijving: Agro project : We willen nieuwe soorten projecten starten, met behulp waarvan we niet 1, 2 of 3 gezinnen maar hele gemeenschappen kunnen helpen (450-500 gezinnen). We willen helpen, om de gezinnen die in die gemeenschap wonen, landbouw-technisch te ontwikkelen. Kwetsbare groep: Arme gezinnen Datum: 10.11.2017 Naam van project: Dorp van Mensenkinderen Projectnummer: AR- LS-001-2019 A Land: Armenië Projectlocatie: Hartagyux dorp in de provincie Lori Projectduur: 5 jaar Urgentie: normaal Agro-project Hartagtyux 2018 Evaluatie Vorig jaar bespraken we onze plannen, en er werden ideeën geboren.

Dit project heeft tot doel de bodem van een van de Armeense afgelegen en verlaten dorpen – Hartagyugh – nieuw leven in te blazen. 2. Het doel van het project is: om arme inwoners van dit afgelegen dorp te leren dat hun land echte rijkdom herbergt. 3. Het project had als doel de behoeftige gezinnen in een arm dorp te laten zien hoe ze geld met hun land konden verdienen.

Zaden voor het volgende jaar We kunnen het leveren, het project valt onder het AR-LS-001-2019 B-nummer b. Oogst voor keuken we hadden dit gepland voor toeristen, maar omdat we dit jaar geen toeristisch programma hebben geïmplementeerd, waren we niet in staat toeristen te voeden. In plaats daarvan hebben we een belangrijker programma geïmplementeerd met Mensenkinderen “warme maaltijden voor mensen met een handicap “.

Kweektenten Compleet Info hier

Op deze manier kunnen we ook nieuwe soorten groenten introduceren voor dorpsbewoners. c. winst uit de oogst Van de verkoop van de oogst, verzamelen wij geld op een bankrekening. Wanneer de gehele oogst is verkocht kunnen we samen beslissen hoe we het kunnen uitgeven; we verkopen de oogst op drie manieren: in het dorp Garni is een restaurant dat onze vaste klant wordt, de biologische groentewinkel in het centrum van Yerevan, die de product verkoopt.

Dit zijn de resultaten van het 1e jaar. d. oogstproces Dit jaar hebben we de verwerking verdeeld, we hebben bijvoorbeeld enkele groenten in de diepvriezer van het huis in Hartagyugh bevroren en groenten/kruiden gedroogd, zodat we ze tijdens de wintermaanden kunnen gebruiken voor warme maaltijden. E. Een deel van de oogst geven aan arme gezinnen 10 zeer arme gezinnen in Hartagyugh hebben een deel van de oogst ontvangen, dit jaar hebben we al 100 kg aardappelen, 10 kg sperziebonen uitgedeeld.

We kunnen zeggen dat we meer hebben gedaan dan was bedacht. We hebben afgesproken met 2 privéscholen in Yerevan, dat hun leerlingen ons zullen helpen tijdens onze werk in Hartagyukh als permanente vrijwilligers. Deze scholen willen dat hun leerlingen praktische landbouw leren, we geven ze ruimte voor praktijklessen. Naast het leren, zullen deze kinderen ambassadeurs van ons worden in Yerevan, omdat ze voornamelijk uit welvarende gezinnen komen en hun ouders onze klanten kunnen worden.

Dit is erg belangrijk, aangezien toekomstige landbouwers die in Armenië studeren geen plaats hebben om te oefenen. Door dit te doen, zullen we het aantal praktische landbouwkundigen op dit gebied kunnen vergroten. Vandaag is er een grote behoefte aan praktische boeren in Armenië en als de studenten op dit gebied kunnen worden opgeleid, zullen ze een goedbetaalde baan hebben.

Beste Kweektenten Een goede keuze

We hebben het dorp Hartagyugh in Armenië beter bekend gemaakt door een verscheidenheid aan gebeurtenissen. Door een grotere bekendheid van dit dorp hopen we toerisme te kunnen ontwikkelen en de producten die hier worden geteeld gemakkelijker te kunnen verkopen. Doelen en verwachtingen voor 2019 Gewassen In 2019 gaan we verder met wat we in 2018 zijn begonnen en verhogen we ook het aantal begunstigden, de hoeveelheid winst uit de oogst.

We volgen marktontwikkelingen en denken na over de vraag in Armenië. In 2018 hebben we in Hartagyugh boekweit, vlas en haver geteeld. Dit zijn nieuwe gewassen voor dit gebied. De experimentele periode is voorbij en we realiseren ons dat we hier het aantal van deze gewassen kunnen verhogen, omdat: a / Het gebied is gunstig voor een goede oogst.

Plaats een reactie